perjantai 13. maaliskuuta 2009



Tämä kakku on niin kestosuosikki meidän taloudessa. Se on yhtä aikaa makea ja nautinnollisella tavalla raikas. Alunperin ohje on bongattu Valiolta, mutta koska reseptiä pitää aina mennä muokaamaan (tauti se on tämäkin), niin resepti ei aivan seuraa alkuperäistä kaavaa. Kuvien hämy on työn alla. Jatkossa panostan enemmän valaistukseen, mutta jospa kuvat kuitenkin antavat vihjettä kakun ulkonäöstä.
Varoitus! Toinen pala on helposti otettavissa, kolmas on jo himon vallassa helppoa ja neljäs tuntuu jo omalla tunnolla... Takuuvarma menestys tälle herkulle on siis luvassa. Ei tarvitse miettiä, kelle lopun kakun syöttäisi, koska kakku on hävinnyt jääkaapista jo tovi sitten. Jokaista murusta myöten.

Limettikakku/Sitruunakakku

Pohja:
100 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
1 prk maitorahkaa (maustettu sitruuna -rahka käy kuin karitsa kesäiselle niitylle ja silloin ei tarvitse välttämättä lisätä sitruunankuorta, ellei halua tosi sitruunaista)
2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
3 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu/1 limetin mehu
3/4 dl sokeria
1 Sitruunan kuori raastettuna/1 limetin kuori raastettuna
1. Murskaa keksit ja sulata voi. Painele pohja leivinpaerilla vuorattuunirtopohjavuokaan ja laita kylmään odottamaan.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Sekoita maitorahkaan sokeri ja sitruunankuori.
4. Vaahdota vispikerma ja sekoita rahka tähän.
5. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna. Lisää liotetut liivatteet höyryävään mehuun.
6. Kaada mehu-liivateseos kermavaahto-rahka seokseen ja sekoita.
7. Kumoa täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti.
Kakun voi hyvin pakastaa ja nauttia sitten, kun h-hetki koittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti