torstai 7. toukokuuta 2009

Kippari Kalle ratsasti hirvellä ItaliaanRuokaisaa salaattia - mantra on pyörinyt päässäni jo tovin ja onhan niitä tullut tehtyäkin, tämä hyväkäs pääsi kuitenkin kameran linssin alle ja silloin sen suo tulevan myös blogatuksi. Jääkaapissa oli viikonlopulta hirvenpaistin jämät kaapissa. Kahdelle reilun kilon paisti vääntyy jo useaksi ruuaksi ja hyvä niin! Jos siis omassa kylskåpetissa on könttä paistilihaa, niin tässä oiva käyttötapa. Miksei tietysti salaattiin voisi laittaa palaa savukylkeä, pekonia, jauhelihaa, kanansuikaleita... sinä nimeät!

Kaprikset ovat nykyisin kamujani, kiitos uneliaan kokin, joka käyttää vihreitä sydäntenmurskaajia ennakkoluulottomasti mm. viimeisessä bloggauksessaan.
Oli hyvää ja täyttävää ja masu kiittää vielä töissäkin eväiden muodossa.

Pinaatti-hirvenpaisti-pastasalados

100 g Pinaatin tuoreita lehtiä
300 g hirvenpaistia
300 g pastaa
1 kpl kesäkurpitsa
kastike

1 prk smetanaa
2 rkl kapriksia
1,5 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Keitä pasta al dente vedessä, johon olet lorauttanut oliiviöljyä. Pastan kiehuessa, paloittele paistipala ja kesäkurpitsa ja heitä pannulle öljytilkan kera (hirvenliha on rasvatonta!). Ripsauta päälle mustapippuria ja suolaa. Pese pinaatinlehdet.

Tee kastike salaattikulhossa sekoittamalla smetanaan sinappi, sitruunamehu, mustapippuri ja suola. Riko kapristen rakenne haarukalla ja lisää seokseen.

Sekoita salaattiainekset kastikkeeseen ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti