Kävimme katsomassa ystäviemme 1 kk:n ikäistä pienokaista ja potkupuvun sijasta (joita on kuulemma ihan tarpeeksi) leivoin tuliaisiksi sitruunamarenkitortun, joka ilokseni osui ja upposi kohteeseensa. Vaikka torttu kuulostaa monimutkaiselle, on se äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Ja niin herkkua!
Sitruuna-marenkitorttu
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja kahden sitruunan puristettu mehu
(maisteluvaiheessa tarvittaessa tomusokeria)
Marenki:
4 valkuaista
1 dl tomusokeria
*Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
*Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä tai miedolla lämmöllä hiljaa poreillen, kunnes seos sakenee kiisseliksi. Sekoita koko ajan. Maista, sillä tavallista happamammat sitruunat voivat vaatia kiisseliin vielä lisää makeutta. Lisää tarvittaessa tomusokeria siivilän läpi ja sekoita huolellisesti lämpimään kiisseliin. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
*Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo polttamasta.
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja kahden sitruunan puristettu mehu
(maisteluvaiheessa tarvittaessa tomusokeria)
Marenki:
4 valkuaista
1 dl tomusokeria
*Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
*Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä tai miedolla lämmöllä hiljaa poreillen, kunnes seos sakenee kiisseliksi. Sekoita koko ajan. Maista, sillä tavallista happamammat sitruunat voivat vaatia kiisseliin vielä lisää makeutta. Lisää tarvittaessa tomusokeria siivilän läpi ja sekoita huolellisesti lämpimään kiisseliin. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.
*Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo polttamasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti