tiistai 2. joulukuuta 2008

Protskuja vankentamaan


Mikäs sen mukavampaa kuin ruokaisa salaatti. Pimeetä on ulkona ja meinaa mielikin olla herkällä päällä. Ehkä joulu alkaa herkistämään hoosiannoineen ja muine houhouhouneen. Lahjakuviot ovat vasta alussa, mutta mielessä on selvä kartta, miten kutakin muistetaan ja paijataan. No mutta salaatin kimppuun...

Kikherne-pekonisalaatti

1 punasipuli
2 rkl rypsiöljyä
200 g pekonia
400 g kikherneitä keitettynä
200 g salaattisekoitusta
Kastike
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
1rkl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
1/2tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus sokeria

Suikaloi punasipuli mahd. ohueksi ja laita pehmenemään rypsiöljyyn. Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Sekoita keskenään punasipuli, kikkikset ja pekoni.
Pese salaatti ja asettele tarjoiluvadille. Nostele punasipuli-kik-pekoni sekoitus salaattipedille. Sekoita kastike ja pirskottele valmis kastike koko herkun päälle. Ja nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti