Päätin kuitenkin leipoa pikkuleipiä ja leipää ystäville joululahjuksina ja sain aikaan ihan mukavia tuttavuuksia, uusia ja vanhoja. Tässä italialaisia pikkuleipiä, cantuccineja kahden sorttisesti.
Cantuccinikeksit
5 dl jauhoja
3 dl sokeria
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
200 g kuorimattomia manteleita
3 munaa
(1 tl manteliaromia)
1. Kuumenna uuni 180C:een.
2. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli. Lisää mantelit.
3. Riko munien rakenne ja lisää munat kuiviin aineisiin (lisää samalla manteliaromi, jos sitä halajat laittaa).
4. Jaa taikina kolmeen osaan.
5. Pyörittele taikina muutaman sentin paksuisiksi pötköiksi leivinpaperin ja uunipellin päällä.
6. Paista uunin keskitasolla n. 30 min.
7. Leikkaa lämpimät pikkuleipäpötköt vinottain pikkuleiviksi ja jäähdyttele ritilän päällä.
Krokantti- Cantuccinit
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g wiener nougat rouhetta
3 kananmunaa
1 keltuainen voiteluun.
1. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
2. lisää wn-rouhe ja kananmunat.
3. sekoita nopeasti, jos taikina ei ole tarpeeksi kovaa, lisää jauhoja.
4. Muotoile taikinasta pitkä tanko (3 tankoa tavalliselle uunipellille).
5. Paista keltuaisella voidellut tangot 175C:ssa 20-25min.
6. Leikkaa valmiit tangot kuumana 1.1,5 cm:n paksuisiksi kekseiksi ja jäähdytä ritilällä tai uunin jälkilämmössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti