keskiviikko 17. joulukuuta 2008



Näitä herkkuleipäsiä voin suositella iloisena ja hilpeenä! Alunperin resepti on bongattu Maku-lehdestä. Väri olisi tasaisen valkoinen, mutta laitoin sekaan cantuccineista jääneen wiener nougat -rouheen, joka täplitti nämä lätyt dalmatialaisiksi.

Valkosuklaa-appelsiinipikkuleivät

200 g valkoista suklaata
2 appelsiinin kuori
200 g voita
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 tl leivinjauhetta
1/4-1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Pese appelsiinit ja raasta kuori. Vatkaa kulhossa pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan valkosuklaarouheen kanssa.
Nosta ruokalusikalla taikinanokareita leivinpaperille. Tasoita nokareiden huiput. Paista pikkuleivät 200C:ssa n. 10 min. Irrota vähän jäähtyneet leivonnaiset ja siirrä ne ritilälle kovettumaan.
Nämä vie kielen mennessään myös minulta, vaikka valkosuklaa ei kuulukaan suosikkeihini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti