torstai 5. helmikuuta 2009

Mitä mielessä?

Pari asiaa, jotka vellovat mielessä:

Mitkä ruuat olisivat mahdollisimman ekologisia? Ja tarkoitan ekologisuudellaan esim. raaka-aineiden hiilidioksidipäästötaakkaa. Ainakin kaurapuuro on mitaleilla, koska kauran kasvattaminen sitoo ilmakehästä niin paljon CO2:ta, että prosessointikaan hiutaleiksi ei saa sitä punaiselle, eikä lienee keittäminen puuroksikaan. Ainahan voi tehdä tuorepuuroa. Upeeta!

Tein pari päivää sitten linssikeittoa ja luulen, että siinä on ruoka oiva tähän samaan kategoriaan. Se oli sitä paitsi äärettömän hyvää (minäkö ennakkoluuloinen?). Hiukkasen ujostuttaa se seikka, että piti näinkin vanhaksi elellä, ennenkuin otin linsseihin yhteyttä. Koitan nyt kuitenkin elellä itseni ja tämän asian kanssa.

Toinen askarruttava asia on oikeastaan vaan kokeilun puutetta: Oma kultani on suklaakakkujen ystävä ja joka vuosi ainakin kerran teen mahdollisimman suklaapitoisen herkun hälle, sydämeni valitulle. En ole kuitenkaan löytänyt toistaiseksi reseptiä ylitse muiden ja aina jää jotain puuttumaan. Tänä vuonna olen laiskalla tuulella ja teen Brownies-paloja, tosin vähän extra extra-suklaalla, jotta tilaaja ei varmasti pety. Myöhemmin seuraa kirjallisia ohjeita, jos joku kiinnostui. Nimim. fotokin tulee mukaan.

Voikaa hyvin ja nauttikaa lumesta, voi olla, että se sulaa (mistä tämä yltiöpäinen positivismi tänään?).

2 kommenttia:

  1. Oho, mahtavaa kuulla tuo kaurafakta! Eli maailma pelastuu kauraa syömällä :)

    Luin myös jokin aika sitten Tiede-lehdestä, että jos ihmisen pitäisi selvitä yhdellä ainoalla ruokalajilla, maitoon keitetty kaurapuuro olisi ehkä lähimpänä sellaista.

    VastaaPoista
  2. Ainakin kauran syöminen pienentää omatuntotaakkaa...ja tuo lukemasi artikkelihan tukee hienosti kauran voittokulkua!

    VastaaPoista