perjantai 14. marraskuuta 2008

Tuoretta...


leipää, nuuh! Elämä hymyilee hieman leveämmin aina silloin, kun sipaisee voita kuuman sämpylän päälle ja nauttii siitä hetkestä, kun makuhermot huutaa hallelujaa!
Tänään laitan uneliaan kokin vinkistä uuden taikinan jääkaappiin ja pyöräytän aamusämpylät. Päivä voi alkaa siten vain hyvin!

Kurkumasämpylät
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa/50 g tuorehiivaa
1/2 dl hunajaa
1 1/2 tl sellerisuolaa
3 tl kurkumaa
1 dl spelttirouhetta
3 dl 4-viljan hiutaleita
2 dl ruisjauhoja
loput sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Lämmitä vesi n. 42C. Laita spelttirouhe pehmenemään kuumaan veteen. Lisää hiiva sekoita ja liuota hiiva veteen. Lisää mausteet ja hunaja. Lisää vähitellen hiutaleet ja jauhot. Vaivaa taikina notkeaksi ja lisää öljy. Lisää jauhoja niin kauan, ettei taikina enää tartu kätösiin. Anna kohota 2-kertaiseksi liinan alla. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota vielä pellillä leivinliinan alla hetki. Paista uunissa 225C n. 15 min (säädöt kaasu-uunille, aika voi olla eri sähköuunilla, tarkkaile väriä!).

Nautiskele sipaisulla voita ja anna kurkuman kieputtaa sinut pikkusormen ympärille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti